Dwerggeitenstal het Schipdonk

             Nieuwe Websitedwerggeitenhetschipdonk.weebly.com 

Click here to edit subtitle

28-03-2014 Nelleke gelammerd

Deze voormiddag heeft Nelleke 2 lammetjes gekregen. Het zijn twee geitjes, een chocostippel en een donkerbruin met enkele witt vlekken. Moeder en dochters stellen het goed!

04-03-2014 Lenteweer!

28-02-2014 Peilingen vernieuwd

De pagina peilingen heb ik eens grondig onder handen genomen. De peilingen die er al op stonden, heb ik allemaal gesloten en verwijderd omdat ze de laatste weken toch niet meer veranderd waren. Ik ben bezig met de resultaten in overzichtelijke grafieken te gieten(waarvan er al een voorbeeldje op de website staat), maar daar moet je nog even op wachten. Nu had ik ondertussen ook al nieuwe vragen in mijn hoofd en nu wou ik die weer op dezelfde manier op mijn site plaatsen als anders, maar nu bleek dat opeens niet meer te gaan. Ik plakte een html-code op mijn website en dan kon je die invoegtoepassing zien, maar nu is deze dienst van webs.com betalend geworden.

Het zou heel jammer zijn als ik daar nu plotseling zou mee moeten stoppen want ik vond wel dat het een meerwaarde aan mijn site gaf. Dan maar een oplossing gevonden: vanaf nu moet je op de rode ‘buttons’ met de door jouw gekozen vraag klikken en dan komt er een link op naar die peiling met de passende vragen. Het kost misschien wat meer werk, maar ik ben toch blij dat ik mijn peilingen zal kunnen blijven behouden. De oude peilingen hadden meestal 25 tot 30 stemmen waar ik zeker niet ontevreden mee ben. Op naar meer!

31-01-2014 Alice vh Schipdonk is gedekt

Op de laatste dag van de maand januari heeft onze 'geniepige' bok Axel vd Barbanneshoeve waarschijnlijk zijn taak vervult. Hij heeft namelijk Alice gedekt vandaag. Dat betekent dat Alice zal lammeren eind juni.

11-01-2014 tot 09-02-2014 De Bok Met Parfum

In het kader van mijn fokdoel (zie deel 3 van de historie, die weliswaar nog niet verschenen is, maar toch) had ik beslist om te gaan dekken met Axel vd Barbanesshoeve, gefokt door Cor Plomp en in handen van Luc Dumortier. Zijn moeder is de kampioene Anouk vd Barbanessahoeve en zijn vader is Colling vd Elsenburg, een fokproduct van topfokker Michiel Groot.

 

Als ik werk volgens mijn bepaling van bokkenkeuze, dat je kan lezen in het artikel ‘over peilingen’, gaat dat als volgt:

Het bokje zelf laat een mooie lengte en een zeer goed type zien. Zijn afstamming bestaat uit meerdere topdieren zoals zijn moeder, Anouk vd Barbanessahoeve  dat een zeer fraai typisch diertje is. Meer dan redenen genoeg om er mee te gaan dekken dus. Hij zou voor verbetering moeten zorgen in mijn camelfokkerij.

 

Deze bok zou bij mij twee geitjes gaan moeten dekken. Dat waren de tweelingzusjes Alice en Augustine. Omdat ze pas geboren waren in juli, konden ze niet vroeger bij de bok dan januari – februari. Een periode waarin er bij andere fokkers eerder lammeren geboren worden dan er gedekt worden, maar ik vond dat ze anders te lang gewoon gingen blijven lopen en dat is meestal ook niet zo optimaal.

Eens aangekomen, kwam ik nog meer tot de conclusie dat Axel weldegelijk een zeer mooi bokje was. Hij mocht dag in dag uit samen met de twee geitjes in de oude loopstal verblijven, zodat ze zeker wanneer ze ritsig kwamen gedekt zouden worden. Enig nadeel, als je het niet ziet gebeuren, is het in het duister tasten of ze al dan niet gedekt zijn en nog meer om te weten juist wanneer ze moeten lammeren en laat Axel daar juist een ‘specialistje’ in zijn. Luc zei daarom passend dat het een ‘geniepig’ bokje is omdat hij het liefst geniepig doet. Maar dat hij dekt is een feit want bij Luc waren alle geiten behalve één allemaal gedekt door hem.

 

Wat ons verder nog opviel aan het bokje of beter gezegd wat we juist niet roken, dat was zijn bokkengeur.(niet dat we hem gemist hebben, hoor) Daarom kreeg hij de bijnaam de bok met het parfum. Dit was erg handig want bij ons zit de bok samen met de geiten in dezelfde stal en als er een bok op stal staat probeer je dan zo weinig mogelijk die bokkengeur in je lijf te hebben en probeer je meestal om zo snel mogelijk weer uit die stinkende stal te geraken voordat andere mensen gaan klagen dat je die bokkengeur in je lijf hebt(dat is niet altijd zo goed geslaagd) Maar dit was nu helemaal niet nodig en vonden we mooi meegenomen.

 

Hij is ook nog eens een erg rustig bokje en ook charmant ten opzichte van andere vrouwelijke dieren(ja, ja, charmant) Enkel is hij wel wat schuchter naar mensen toe. Grotendeels is dit te verklaren doordat hij vorig jaar niet op de keuring is verschenen. Dit toont ook aan dat een bok niet persé naar een keuring moet zijn gegaan om goed te zijn.

 

 

Axel vd Barbanessahoeve was bij ons aanwezig van 11 januari tot en met 9 februari. Spijtig genoeg zullen we dus geen lammeren hebben van hem in combinatie met 'ons' Augustine vh Schipdonk. Waarschijnlijk is ze ook nooit gedekt geweest door hem.

 

Hierbij heb ik ook nog enkele foto's geplaats van het bokje.(foto's zijn van Luc Dumortier)

10-02-2014 Augustine Van Het Schipdonk plotseling gestorven

Zondagmiddag 9 februari troffen we geheel onverwacht Augustine Van Het Schipdonk neerliggend op de grond aan. Ze had iets gekregen, dat was duidelijk. Meteen verwittigden we de dierenarts en ze geraakte stilletjes aan weer aan de beterhand. Maar die avond laat moet ze toch opnieuw iets gekregen hebben en was ze opnieuw sterk verzwakt. Het was toen duidelijk dat ze het niet meer te boven zou komen. Daarom hebben we dan beslist om ze maandagvoormiddag 10 februari te laten inslapen door de dierenarts.

 

Augustine was een fraai camel contrastippel geitje en we hebben met pijn in het hart van haar moeten afscheid nemen. Ik heb geprobeerd nog enkele foto’s van haar te verzamelen en ik heb die hierbij geplaatst.

Historie Deel 2: De Heropstart

Maar stilletjes aan kwamen we tot het besef dat we helemaal niet zonder dwerggeitjes konden. Hun attente en speelse karakter werd erg gemist, samen met hun gekke sprongen die een streling voor het oog waren in de wei. Die wei, die nu leeg stond…

Sinds het einde van de ‘donkere’ dwerggeitenperiode had ik al interesse in stamboekdwerggeitjes. Vooral omdat ze algemeen beter waren van bouw en het echt typische rasdiertjes zijn.  Want sommige ‘gewone’ dwerggeitjes kunnen wel al eens serieus afwijken van de gewenste standaard van de dwerggeit. Maar de interesse groeide nog meer in stamboek dwerggeitjes en samen met het gemis van dieren in de wei, hebben we dan maar beslist om begin april van vorig jaar dan toch weer twee dwerggeitjes te gaan aanschaffen.  De bedoeling was eerst om een camel(voor de kleur) en een bruine(voor de kwaliteit) aan te schaffen, maar uiteindelijk zijn het een camelbonte, Maris’Metody vd Bokkerijdersburcht en een chocolade kleurige, Nelleke geworden.  De camelbonte was drachtig en lammerde begin juli van een drieling(alle drie camels, vader Agador 38 vd Bokkerijdersburcht).  Met deze fraaie kleurrijke dwerggeitjes waren/zijn we nog steeds heel erg tevreden.

 

We hadden eigenlijk helemaal niet de bedoeling om aan keuringen te gaan meedoen, maar toch zijn we eind mei maar eens een ‘kijkje’ gaan nemen op de keuring in Kerselare. Dit beviel ons eigenlijk wel en de interesse groeide om mee te gaan doen aan keuringen.  Later bracht ik ook nog een bezoek aan Alken en de Bokkendag. Hiervoor zouden er best wel enkele aanpassingen  moeten gebeuren zoals verbouwing van de stal(boxenstal) en uitbreiding van ons dierenimperium als je deftig wil gaan scoren op keuringen…

 

En die beslissing is er uiteindelijk gekomen en dit is voor mij dan weer het teken dat het tweede  stukje van de historie afgerond is en het derde weldra zal gepubliceerd worden,  ‘De Bloei?’. Stilletjes aan naderen we het ‘heden’ van ons huidig stalletje.

Historie Deel 1: De Aanraking

Bijna een maand geleden, beste lezers, beloofde ik u een verhaaltje te schrijven over de historie van mijn stalletje(opgesplitst in 3 delen) en ziezo, hier is het eerste deel dan:

 

 

Mijn ouders waren altijd al gewend geweest van veel dieren thuis te hebben en dit deden ze dan ook bij hun nieuwe woonst. Daarom werden in het voorjaar van 2001 uit het plaatselijke dierenpark 2 dwerggeitjes aangeschaft. Deze werden ‘Liesje’ en ‘Lotje’ gedoopt en waren allebei bruinbont van kleur. Maar echt ‘dwerg’ bleven ze niet, ze werden al snel 2 flinke, grote dames. Af en toe kwam er ook eens een bok op bezoek van de plaatselijke kinderboerderij zodat er ook enkele malen lammeren geboren werden van die 2. Die lammeren werden telkens verkocht. Na een flink aantal jaren is het ene geitje, Liesje dan gestorven. Toen lammerde het ander ‘Lotje’ ook nog eens en hieruit kwam een schimmel bokje en een melkwit geitje.(hoe dat is kunnen gebeuren vind ik nog altijd een fok technisch raadsel, ik heb ook geen idee meer hoe die bok eruit zag.) Ten eerste zat het al niet mee van kleur, we hadden het graag andersom gezien.(witte bok en schimmel geitje) Maar toch werd het melkwitgeitje aangehouden en ‘Lieselotte’ genoemd, als aandenken aan haar overleden tante en haar moeder. Nog geen jaar later overleed haar moeder dan ook aan ouderdom. Omdat eentje bij wijze van spreken geentje is en geiten kuddedieren worden genoemd, kochten we dan maar een nieuw geitje aan op die plaatselijke boerderij. Dat geitje was bruin van kleur, maar was echter ook een schuchter diertje.

 

Vanaf nu af aan begonnen er ook wel enkele nadelige kantjes van dwerggeiten de kop op te steken, waarmee sommigen onder ons ook al misschien mee te maken hebben gehad.(ik spreek dan vooral over de kleine tuinfokkers)

 

Onze dwerggeitjes waren altijd gewoon geweest samen te lopen in de wei en in de stal, een zogenaamde loopstal. Voor een klein aantal dieren is dit zeer gemakkelijk. Maar als de dwerggeiten het onderling met elkaar helemaal niet kunnen vinden, dat zit je met problemen en dat was bij ons ook het geval. Daarom dan maar beslist om het dominante dwerggeitje te gaan verkopen. Wat eigenlijk geen goed idee was, want het voordien brave geitje wordt dan opeens een heel erg dominant geitje. Dat is dus geen oplossing. Een ander probleem was dat onze geitjes luid en heel frequent mekkerden. Doordat wij nogal ingesloten liggen qua bebouwing komt dit heel erg slecht uit en bleek er toen maar één oplossing en dat was onze dwerggeitjes te gaan verkopen….

 

Dit was eind september 2012, een moment waarop we een tijdperk van dwerggeiten(ellende) afsluiten.

 

22-01-2014 Lid van het NFD

Sinds vandaag is dwerggeitenstal Het Schipdonk officieel lid van de Nederlandse Federatie van Verenigingen van Dwerggeitenhouders(NFD).

13-01-2014 Begin van 2014! 

Eerst en vooral wil ik iedereen een gezond en gelukkig 2014 wensen want dat is toch nog wel net iets belangrijker dan de dwerggeitjes. Maar de geitjes kunnen er wel een bijdrage aan leveren.


Ondertussen zijn er in mijn stalletje al wat handelingen gebeurt, maar om deze te vertellen ga ik nog wat wachten. Dit omdat ik graag eerst nog wat andere verhaaltjes eerst wil schrijven, die daarbij passen. Maar die nemen dan weer veel tijd in om te schrijven. Ik zou graag nog eerst een verhaaltje willen schrijven over de historie(als je al mag spreken van een historie) van mijn stalletje. Dat zou ik willen opdelen in drie delen: ‘De Aanraking’(deel 1), ‘De Heropstart’(deel2) en ‘De Bloei?’(deel3). Voorts zou ik ook nog graag eens mijn fokdoel willen uitleggen.(leunt ook dicht aan tegen mijn derde stuk van mijn historie.)


Ik merk ook dat mijn website stilletjes aan een vast aantal bezoekers krijgt.(dat zie ik toch op mijn statistieken)


De peilingen lopen ook vlot door. Ik denk dan ook dat het tijd is geworden dat ikzelf mijn antwoorden eens prijs geef. Op de vraag van favoriete kleurslag heb ik geantwoord dat ik geen voorkeur heb. Hierbij wil ik wel toevoegen dat ik het wel belangrijk vind dat er wel een mooie kleurvariatie in mijn stal aanwezig is. Verder ben ik een man, van België afkomstig en met een site over mijn dwerggeitjes aanwezig op het internet. Mijn eerste lammeren verwacht ik dus normaal gezien in maart en ik geef mijn geitjes zowel ’s morgens als ’s avonds eten en ik heb geen bok op stal. Het aantal dieren kan ik ook nog niet vertellen omdat ik graag eerst mijn verhaaltjes wil schrijven.

27-12-2013 Tussentijdse evaluatie peilingen 

Voor de laatste 2 peilingen te evalueren is het nog een beetje te vroeg. Maar voor de andere peilingen zijn er ofwel al een tiental stemmen uitgebracht ofwel is het al heel erg duidelijk welke kant het opgaat.

De peiling over de favoriete kleurslag is natuurlijk een subjectieve peiling en hier kan je geen feiten uit afleiden. Wat wel duidelijk is hieruit, dat is dat de veelzijdigheid aan kleuren waarin de dwerggeit voorkomt wel erg geapprecieerd wordt, want elke kleurslagen hebben minimaal één stem gekregen, behalve dan de effen zwarte kleur.(maar ook voor die kleur zijn er zeker liefhebbers te vinden, enkel bekijken die niet mijn site;)

Twee andere peilingen maakten mijn vooroordeel dat ik in gedachte had helemaal waar. Die vooroordelen waren dat de meeste dwerggeitenfokkers mannelijk zijn en dat meestal dwergeitjes zowel ’s morgens al ’s avonds worden gevoerd.

Over de nek-aan-nekrace ‘België-Nederland’ kan ik ook nog niet erg veel zeggen. Mijn website wordt dus in beide landen bekeken. Dat er zowel in België als in Nederland dwerggeitenfokkers waren, was natuurlijk al veel langer geweten.

De peiling over het aantal dieren per fokronde toont duidelijk aan dat de ondergrens 6-8 dieren is. Hier zit ik er zelfs onder want ik heb maar 4 dieren lopen deze fokronde.(met de nadruk op deze fokronde, ik weet nog niet met hoeveel dieren ik de komende jaren ga fokken.)

De peiling over het aantal bokken op stal is een echte tweestrijd. Ofwel heb je de dwerggeitenhouders die geen bokken op stal hebben staan en die gaan dan ofwel een dekbok gaan huren of bieden zelf hun dwerggeitjes aan bij de bok ofwel hebben ze er meer dan 2 op stal. Je hebt dus mensen die helemaal niet moeten weten van die irriterende bokkengeur of mensen die het er gewoon bijnemen(en de plaats ervoor hebben om (een) bok(ken) te stallen).


Zo, dit was dan de eerste evaluatie van mijn peilingen. Ik ben eigenlijk wel redelijk tevreden over het aantal stemmen. Het kan natuurlijk altijd beter, maar ik moet er wel rekening mee houden dat mijn website nog redelijk nieuw is. Nieuwe ideeën voor peilingen heb ik niet echt. Dus wie een idee heeft, wacht niet om mij te contacteren!

Ook kan het zijn dat sommige peilingen nog een heel eigen koers gaan varen. Dus, beste dwerggeitenliefhebbers, jullie beslissen erover hoe de peilingen zich verder gaan gedragen en dus zou ik zeggen: stemmen maar!


21-12-2013 Gelukwensen

Ik wens iedereen alvast een zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar en een schitterend, sprankelend en boeiend 2014


Voor mij was 2013 een prachtig jaar op dwerggeitenvlak want dit jaar zijn we begonnen met het houden van stamboekdwerggeitjes. Wij verwachten zelf pas onze eerste lammeren eind maart, maar bij anderen fokkers is de feestmaaltijd nog niet volledig verteerd of de eerste dwerggeitenlammetjes van 2014 zijn al een feit. Meestal worden dan ook de eerste lammeren meteen al op nieuwjaarsdag verwacht. Ik hoop dan ook dat er overal veel mooie en gezonde lammeren mogen geboren worden!

14-12-2013 Hulp gevraagd en nieuwe peilingen aangemaakt

Vandaag enkele nieuwe peilingen gelanceerd onder het kopje peilingen. Dit keer over het thema fokkers en voeding.


Ook zou ik graag iets maken waardoor mensen kunnen reageren op foto's en berichten die ik plaats. Ik heb enkel geen idee hoe ik zo iets maakt. Kan iemand mij hierbij helpen? 

14-12-2013 Erben teruggebracht

Vandaag hebben we Erben van het Reigershof teruggebracht naar de familie Meiresonne. Ook hebben we even gekeken naar hun nieuwe aanwinst, Bruno vd Averheino, een zéér mooie bok!

04-12-2013 Maris'Metody eindelijk gedekt

Vandaag is Maris'Metody eindelijk gedekt. Erben heeft zijn werk dus goed gedaan bij ons! Adelin Meiresonne, Bedankt dat we hem even mochten lenen! Tegen het eind van de maand brengen we hem dan terug naar hem. 

29-11-2013 Complete stamboom Maris'Metody met dank aan Danny Borry

Er stond al een tijdje een stamboom op mijn website van Maris'Metody, maar die was niet compleet. Toen Danny Borry dat zag, heeft hij voor mij één volledige gemaakt. Bedankt Danny voor deze spontane reactie! Stamboom Maris'Metody 


24-11-2013 Nieuw Fotoalbum: Foto's November 2013

Vandaag een fotoalbum op de website geplaatst van foto's die ik genomen heb de laatste dagen. Onder andere enkele foto's van de tijdelijke bok Erben Van Het Reigershof. 

24-11-213 Pagina Peilingen aangemaakt

Hoewel er nog niet veel mensen hebben gestemd, heb ik toch vandaag al de pagina peilingen aangemaakt en ook al enkele vragen geplaatst. Neem dus zeker eens een kijkje op die pagina: peilingen.

24-11-2013 August vertrokken

Vandaag is August Van Het Schipdonk vertrokken naar zijn nieuwe thuis in Westkapelle(Knokke). Daar zal hij hopelijk voor veel mooie nakomelingen zorgen!

18-11-2013 August weer op stal

August vh Schipdonk staat sinds vandaag weer op stal. Hij heeft bij de mensen uit Reet(Kontich) niet kunnen dekken doordat hij nog te jong was. Binnenkort verhuist hij dan definitief naar mensen uit Weskapelle(Knokke). 

17-11-2013 Erben Van Het Reigershof aangekomen

Maris'Metody is nog steeds niet ritsig geweest. Omdat Caracas moest verhuizen, moesten we opzoek gaan naar een oplossing. We hebben dan maar beslist om te gaan fokken op kleur door Erben Van Het Reigershof te gaan gebruiken.(hieronder leest u meer over onze bokkenkeuze) Ook hebben we met het gedacht rond gelopen om Maris'Metody te gaan verkopen, ze stond zelf een tijdje op het internet. Maar omdat we anders maar één geit zouden hebben die gaat lammeren en omdat we Maris'Metody graag nog eens wouden laten lammeren, hebben we dan toch maar beslist om ze aan te houden. Nu maar hopen dat ze zich laat dekken door Erben. Die heeft er wel zin in!


16-11-2013 Over Peilingen

Ik zag dat er op de website van het NFD (www.dwerggeiten.nl) een peiling stond. Er staat weliswaar al jaren een poll op de site, maar nu was deze vernieuwd. De vraag was: Op welk kenmerk let je het eerst bij de keuze van je bok?(dit jaar)


De keuzemogelijkheden zijn als volgt: De moeder van de bok, exterieur van de bok zelf, de afstamming van de bok, kleur van de bok en fokresultaten van de bok. Ik heb gekozen voor het exterieur van de bok. Dit is het eerste waarna ikzelf kijk. Als de bok zelf mij niet aanspreekt, ga ik er niet mee dekken. Zo heeft Sunny Boy 3 mij altijd heel erg aangesproken, maar Heeckeren Caracas kon mij in het begin niet volledig bekoren, toen ik hem zag in Alken. Maar wat was hij veranderd tegen het bokkennationale, hij was plotseling een echte bok geworden en zijn verhoudingen waren zeer goed. Voor mij een terechte reserve-kampioen! Nadat ik naar het exterieur heb gekeken, begin ik naar de afstamming te kijken van de bok. Dit vind ik ook erg belangrijk. Natuurlijk sluit de moeder hier dichtbij aan. Dit zijn de dingen die mij echt moeten aanspreken, anders zal ik de bok niet gebruiken. Mooi meegenomen vind ik de kleur. Ik denk dat iedere fokker wel zijn eigen voorkeur heeft van kleur. Fokresultaten is iets waarnaar ik eigenlijk niet kijk, omdat er vaak gedekt wordt met boklammeren, die dus nog geen ‘fokresultaten’ hebben en omdat je gewoon een beetje het ‘fokkersgeluk’ moet hebben. Het is niet omdat er bij iemand anders een mooi geitje wordt geboren dat dat ook bij jou het geval zal zijn.

Soms ligt mijn doelstelling natuurlijk helemaal anders, dan fok ik enkel maar op kleur en selecteer ik dan de beste uit mijn lammeren.


Ik vind het fijn dat de NFD een poll plaats op hun website. Ik loop met het idee rond om ook enkele kleine enquête-vragen op mijn website te plaatsen. Over van alles en nog wat, om zo mijn website wat interessanter te maken. Maar ik weet niet wat jullie, lezers, dwerggeitenvrienden hiervan vinden? Zijn jullie geïnteresseerd in hoe het er in andere stallen er aan toe gaat? Graag jullie mening! Wie een kleine toelichting wil geven bij zijn stem, kan met mij contact opnemen door een bericht achter te laten via de 'contacteer ons'-pagina.11-11-2013 Stamboom Maris'Metody gemaakt

Ik heb een stamboom gemaakt van Maris'Metody.

05-11-2013 August vh Schipdonk verkocht!

We hebben ons bokje August vh Schipdonk verkocht aan mensen uit Westkapelle(Knokke). Eerst gaat hij wel nog 3 geitjes gaan dekken bij mensen uit Reet(Kontich). We wensen beide fokkers veel succes met het bokje en we zijn blij dat hij naar zo een mooie thuis mag gaan.

01-11-2013 Nelleke al gedekt

Ondertussen is Nelleke al gedekt door Sunny Boy, nu is het nog wachten op Maris'Metody!

26-10-2013 Nieuwe foto's lammeren

Vandaag nieuwe foto's getrokken van de lammetjes van Maris'Metdoy. 

20-10-2013 Eerste websiteproblemen opgelost

De eerste 2 problemen van mijn website heb ik kunnen oplossen. Tot nu toe was mijn website namelijk onvindbaar via Google en moest je altijd de volledige naam van de website intikken in de balk. Ook was het fotoalbum voor niemand zichtbaar, maar nu zijn die 2 problemen opgelost. 

19-10-2013 Geitjes bij de bok

We hebben vandaag Nelleke en Maris'Metody bij de bok gebracht. Nelleke zal gepaard worden aan Sunny Boy 3 Van Bad Boekelo en Maris'Metody aan Heeckeren Caracas. Voor meer informatie, zie het dekschema.

14-10-2013 Website Online

Sinds vandaag heb ik de website van dwerggeitenstal Het Schipdonk online gezet. Ik ben benieuwd naar de eerste reacties. Aarzel niet om me een  bericht te sturen.  

10-08-2013 Bokkennationale in Raalte

Vandaag was het de bokkennationale in Raalte en weer reed ik mee met Dimitri en Adelin Meiresonne. Dit keer zat ik echter echt in het winnende kamp: Ze hadden maar 2 bokken mee en die behaalden allebei een titel. Sunny Boy 3 werd zelfs DAGkampioen en Heeckeren Caracas werd reserve kampioen bij de oudste boklammeren! Een dikke proficiat aan de eigenaars en fokkers van deze 2 bokken!

18-07-2013 Lammetjes geschetst

Vandaag is Danny Borry de lammetjes van Maris'Metody komen schetsen. 

13-07-2013 Bezoek gebracht aan keuring van Alken

Vandaag ben ik samen met Dimitri en Adelin Meiresonne naar de keuring van Alken geweest. Deze was echt van een zeer hoog niveau en ik was erg onder de indruk. Ik heb echt prachtige geitjes gezien.

07-07-2013 Stalnaamcertificaat aangevraagd

Vandaag heb ik mijn stalnaam het Schipdonk aangevraagd.

05-07-2013 Maris'Metody gelammerd

Vandaag heeft Maris'Metody deels onverwacht gelammerd. Het zullen de eerste lammeren zijn die de stalnaam het Schipdonk zullen dragen. Ze krijgen de namen Alice, August en Augustine mee.

20-05-2013 Eerst keuring bezocht in Kerselare

Vandaag, op deze koude dag, een bezoekje gebracht aan de show van Kerselare. Mooie dieren gezien, maar spijtig dat het weer wat tegen viel. We komen zeker nog eens terug en misschien wel om mee te doen.

03-04-2013 Aankomst Maris'Metody en Nelleke

Maris'Metody en Nelleke zijn vanavond gebracht door Dimitri en Adelin Meiresonne. We zijn heel tevreden met onze aankopen!

02-04-2013 Kijkje weest nemen in stal Het Reigershof/Abdijbos

Deze avond zijn we gaan kijken naar onze mogelijke nieuwe aankopen: Maris'Metody en Nelleke. Na een goede inspectie hebben we beslist dat we de 2 gaan aankopen. Maris was al drachtig en lammert in Juli of Augustus

01-04-2013 Opnieuw dwerggeitjes

Vandaag is het een belangrijke dag, we hebben namelijk beslist dat we weer dwerggeitjes gaan houden, dit keer met stamboek. Iets minder dan een jaar geleden hadden we ook al dwerggeitjes, maar dan zonder stamboek.

UA-44910090-1